Cows, Love & Laughs- blogi

Cows, Love & Laughs- blogi

Alkuperäisen Cows, Love & Laughs blogin löydät tästä. Blogi jonne olemme kirjoittaneet jo jonkin aikaa ja, josta blogi taipale alkoi. Nyt blogi ottaa uuden askeleen ja säännölliseksi blogiksemme vaihtuu Onnenläntti blogi. Muutoksesta huolimatta sisältömme pysyy toki entisen nimemme mukaisena; Lehmiä, rakkautta ja naurua.

Ensimmäisenä kirjoituksena toimiikin Cows, Love & Laughs blogin ensimmäinen kirjoitus:

Blogin nimi pitää sisimmässään kaiken ytimen. Tulemme kirjoitamaan tottakai lehmistä (COWS), jaamme ajatuksiamme, kerromme pienestä perheyrityksestä (LOVE) ja ennenkaikkea haluamme kaikkea tätä tehdä hyvän mielen, hymyn kanssa! (LAUGHS)


Aiheet liittyvät enimmäkseen lehmiin, mutta laajasti. Tulemme kirjoittamaan myös lehmiin kytköksissä olevista teemoista, kuten luonnosta, säästä, ruuasta ja tunteista. Välillä saatamme olla faktojen äärellä, toisinaan kaiken muun. Luvassa on mm. lehmätarinoita, tietokirjoituksia, tutkimuksia ja kirjoituksia elämästä lehmän silmin.  Kerromme myös meistä ja kauppamme Onnenläntti tuotteiden taustoista.

Jos nyt tuntuu jo siltä, että meitä voisi olla kiva seurata niin tilaa uutiskirjeemme, jolloin saat muistutuksen blogimme olemassaolosta ja muusta toiminnastamme silloin tällöin. Voit myös ottaa seurantaan Instagram tilimme (@lehmanpuhe) tai facebookkimme (Jos lehmät puhuisivat & Onnenläntti), jossa pidämme sinut ajantasalla ajankohtaisista kujeistamme.

Täällä ruudun toisella puolella kirjoittaa äiti Katja
ja hänen tyttärensä Tanja. Pähkinänkuoressa Katja on sisältömme aivot ja Tanja silmät. 

Katja on syntyjään saksalainen, mutta on nyt asunut jo puolet elämästään Suomessa. Hän on tehnyt pitkän uran maatalouden parissa, toiminut mm. mataloustoimittajana, lomittajana, luomuneuvojana ja tutkijana. Koulutukseltaan Katja on agrologi, taideterapeutti ja ravitsemus- ja terveysneuvoja.

"Ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin edistäminen on ollut päällimmäisenä mielessä oleva haasteeni kouluajoista lähtien. 30-luvulla vaarini jätti maatilan ja opiskeli lääkäriksi. Minä luovuin lääkiksen opiskelupaikastani sen jälkeen, kun olin vuonna 1986 kesätyönä hoitanut Äijälän vammaisten tuki ry:n puutarhaa. Työ kädet syvästi mullassa erityisten ihmisten kanssa muutti käsitystäni siitä, mitä tarvitsemme voidaksemme kokonaisvaltaisesti hyvin. Vuosien saatossa kokemuksia on kertynyt paljon, ja tämä blogi onkin ihana alusta kertoa niistä."

Taideterapia- opintojen jälkeen elokuussa 2017 syntyi idea lehmä aiheisesta näyttelystä. Siitä kehittyi Jos lehmät puhuisivat -näyttelyhanke, jonka toteutimme MTK Varsinais-Suomen kanssa Leader-hankkeen turvin.  "Sen kuvat ja tarinat lumosivat minut täysin. Se on syy miksi hankkeen loputtua halusin vain jatkaa, vaikka pandemia iski melko pian päätökseni jälkeen ja hankaloitti todenteolla tapahtumien ja näyttelyiden järjestämiseen perustuvan yritykseni toimintaa."  Näin syntyi ja kasvoi Onnenläntti. 

Tanja on auttavana kätenä kaikessa yrityksen toiminnassa. "Minulla ei ole samanlaista kosketuspintaa lehmiin. Olen kuitenkin huomannut, miten lehmät ovat nykyään lapsille vieraita. Koen merkityksellisenä (maalla kasvaneena), että tietoisuus lehmistä, siitä raskaasta työstä mitä maatilalla tehdään, säilyisi tulevaisuudessakin. Se, että olet nähnyt lehmän laitumella, lukenut lehmistä kirjan, keskustellut niistä tai käynyt navetassa antaa tärkeää perspektiiviä. Mielestäni on tärkeää, että  tiedämme mikä lehmä on ja minkälaista työtä heidän ympärillään tehdään. Sitä työtä kun ei varmasti kukaan tee rahan perässä, vaan "rakkaudesta lajiin". Itse pelaan tavoitteellisesti jalkapalloa, jota sitäkään et naisurheilijana tee suurien rahasummien perässä vaan nimenomaan "rakkaudesta lajiin". Tältä osin osaan siis samaistua ja samaan aikaan tiedän että maataloustuottajien työ on vielä moninkertaisesti merkityksellisempää kuin oma pallon perässä juokseminen. Siksi minusta on kiva olla mukana toiminnassa lehmien maailmassa!"


Tanja & Katja

 

   

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti