Pihlajamäen runohaasteessa palkitut runot

”Kumota kaamos katsomalla kuuta tarkemmin” oli lähtökohta Helsingin Pihlajamäen kaupunginosan runohaasteseen. Nyt kun valo voittaa joka päivä monta minuuttia ja eletään pimeiden öiden viimeisiä viikkoja, on hyvä hetki julkaista voittoisat runot.

Runohaasteen voittajien valinta oli varsin koskettava kokemus. Runot olivat esillä eri paikoissa nimettöminä. Äänestää sai jokainen kiinnostunut paikallaolija. Vaikka äänestys tapahtui suljetuilla lapuilla, eikä kukaan tiennyt mitä oli aikaisemmin äänestetty, jakautuivat äänet hyvin tasan. Jokainen osallistunut runo on saanut vähintään äänen tai kaksi. Koska mukana oli niin vasta-alkajia kuin kokeneita runoilijoita, voidaan todeta, että runo voi koskettaa monella tavalla. Ehkä onkin niin, että jokainen ihminen kaipaa omalla tavalla erilaista runoa.

Nuorin palkittu kirjoittaja on viisivuotias, vanhin  kypsässä eläkeiässä

Palkintoja jaettiin kirjoittajille yhteensä viisi ja lisäksi palkittiin pari äänestäjää.
Tarkkaa lukua runohaasteen osallistujista on vaikea määrittää, koska osa runoista kirjoitettiin ryhmissä. Kilpailuun toimitettiin 47 runoa.

Runojen osallistumisehto oli, että kirjoittajalla on jonkinlainen yhteys Pihlajamäkeen. Palkittujen taustat ovat läpileikkaus erilaisista yhteyksistä: Asumisen lisäksi Pihlajamäessä voi olla töissä, käydä rippikoulun, opiskella, käydä kaupassa, harrastaa ja vieraila ystävillä tai sukulaisilla. Pihlajamäki on ollut hyvän asumisen malli, josta monet rakenteet on kopioitu muualle.

Varsin osuvasti voitti Pihlajamäen kirjamessuilla yleisösuosikin palkinnon Stadin Yhteisötalon Kontulan runoryhmä runollaan ”Kuu (Nousee, laskee, säätää veet…)”. Kontulan runoryhmä kokoontuu aina maanantaisin ja kirjoittaa kaikki runonsa yhdessä.
Tampereen kirjamessujen kiistaton yleisön suosikki oli Ulla Welinin runo „Kuun lumous“.
Toiselle sijalle pääsi Maiju Tawast runolla „Sisareni, hiljaisuus“, Enni Perälä runolla „Hohtaa kuu. Pöllo huhuilee“ ja Emilia Karilampi runolla „Kuun valoa“.

Ulla Welin on julkaissut 18 runokirjaa. 71-vuotias kulttuuritoimija Marjut Tawast on kirjoittanut 5000 runoa ja miettii kirjan julkaisemista. Viisivuotias Enni Perälä saneli tekstinsä äidilleen. 25-vuotias Emilia Karilampi puolestaan on unelmiensa tien reippaalla alkutaipaleella.

Runohaasteella juhlistimme Andreja Peklarin „Ystäväni Kuu“ kirjan julkaisemista. Kirjan riimitarinassa pimeys menettää tylyytensä  kuuystävän ansiosta. Kirjan suomalaiset riimit ovat Ulla Welinin käsialaa. Kirjan kuvitus on saanut monta palkintoa ympäri maailmaa.

 

Ota yhteyttä

Yrityksen vastuuhenkilö on:

Katja Mahal

Osoitteemme on:

Yli-Vuotilantie 10

21900 Yläne

Helpoiten otat yhteyttä täyttämällä alla olevan lomakkeen. 

Voit myös soittaa  +358504906636 tai laittaa sähköpostia kontakt@onnenlantti.fi.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos jokin mietityttää.

Olemme täällä sinua varten!

 

Yhteydenottolomake